Türk Dahi Ord. Prof. Dr. Sarıçiftçi, Üniversitemizin Onur Konuğu Oldu

4 TEMMUZ 2019

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Uluslararası Akademi Ödülü sahibi Türk dâhi Ord. Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, Üniversitemizin onur konuğu oldu. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ile Yenisey Konukevinde bir ara gelen Ord. Prof. Dr. Sarıçiftçi, akademik ve idari personelimizle birlikte bir söyleşi gerçekleştirdi. 1996 yılından beri Avusturya Johannes Kepler Üniversitesi’nde, Physical Chemistry and Linz Institute of Organic Solar Cells (LIOS) Enstitülerinin Başkanlığını yürüten ünlü fizikçi, dünya ülkelerinin yüksek miktarlarda enerji tüketerek üretim yaptığını ve bunun sonucunda karbondioksit miktarının yükseldiğini, bu yükselmenin ise dünya ısısını arttırarak kuraklığa ve klimatik düzensizliklere yol açtığını ifade etti. Sarıçiftçi; çevre dostu, yenilebilir (Renewable) enerji kaynaklarının kullanılmasının çevreye verilen zararın en aza indirgenmesi noktasında hayati önem taşıdığını belirtti. Yüksek rakımda konumlanan Ardahan’ın özellikle güneş enerjisi üretiminde fazlasıyla verimli olduğu dile getiren Ord. Prof. Dr. Sarıçiftçi, girişimcilerin bu bölgeye yatırım yapmasının doğaya ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Başarının sırrını; sorgulamak ve sistemli çalışmak olarak sıralayan Sarıçiftçi, bilim üretmede takım çalışmasının önemli olduğuna dikkat çekti. Söyleşi sonrası Sarıçiftçi’ye yöresel ürünlerden oluşan hediye paketi takdim eden Rektörümüz; bilim dünyası ve ülkemiz için büyük bir değer olan Ord. Prof. Dr. Sarıçiftçi’ye teşekkürlerini ileterek, başarılarının devamını diledi.