Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

Rektör Biber:  “Ardahanlı Gençler Üniversitemizde İstihdam Edilsin İstedik”

 10 MAYIS 2019 

Üniversitemizde Sürekli İşçi alımlarında başarılı olan adaylarla tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya; Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Personel Daire Başkanımız Filiz Vural ve ilgili idari personel katıldı.   

Üniversite Rektörümüz başarılı olan adayları tebrik ettikten sonra, adaylara alım süreci ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaparak şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Birimi tarafından Üniversitemizde istihdam edilmek üzere, 52 adet Sürekli İşçi Kadrosu ihdas edildi. Bu kadrolara 25.03.2019 tarihinde İŞKUR tarafından ilana çıkıldı ve toplam 2063 aday başvurdu. 09.04.2019 tarihinde Noter huzurunda ve adayların katılımıyla kura çekildi, kurada başarılı olan adaylar 16-19 Nisan 2019 tarihleri arasında mülakat sınavlarına alındı ve bu sınavlar sonucunda 49 aday başarılı oldu.

Ardahanlı gençlerimize şans tanımak için başvuru şartları arasına, “İLANIN YAYIMI TARİHİNDEN ÖNCE ARDAHAN İLİ SINIRLARI İÇİNDE İKAMET EDİYOR OLMAK” şartını koyduk. Ardahanlı gençler Üniversitemizde daha çok istihdam edilsin istedik. Bütün sınav süreçleri şeffaf ve liyakat esaslı yapıldı. Kazanan bütün adaylar kendi şahsi başarıları ile kazandılar. Sonuçlarla ilgili yapılan spekülatif yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Üzülerek ifade etmeliyim ki sonuçlarla ilgili yapılan bazı yorumlar kasıtlıdır ve özellikle başarılı olan adayları hedef almıştır. Kazanan adayları dışlayıcı ve ötekileştirici üslupta yapılan haberler hepimizi üzmüştür. Altını çizerek belirtmeliyim ki başarılı olan 49 adaydan 45’i Ardahanlı, 4’ü ise Ardahan’da ikamet eden ancak Ardahanlı olmayan adaydır.

Kazanan adaylar olarak sizler, bundan sonra üniversiteyi kendi eviniz gibi biliniz ve sahip çıkınız, yapacağınız işleri severek yapınız. Hepinize başarılar dilerim” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı sonrası adaylar istenen belgeleri teslim ederek üniversiteden ayrıldılar.