“Uluslararası Mitoloji Sempozyumu”  206 Akademisyen Eşliğinde Devam Ediyor

3 MAYIS 2019

Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen en geniş katılımlı etkinlik olan, “Uluslararası Mitoloji Sempozyumu” Türkiye’den ve 16 farklı ülkeden 19’u yabancı olmak üzere 206 akademisyenin sunumlarıyla devam ediyor. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, mitoloji sempozyumunun önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:  “Bir yılı aşkın süredir hazırlandığımız “Uluslararası Mitoloji Sempozyumu”nu gerçekleştirmekten duyduğumuz mutluluğu sizlerle paylaşmak isterim. Siz kıymetli katılımcılarımızın yüksek nitelikli akademik çalışmaları sayesinde ön plana çıkan bu etkinliğin yalnızca Ardahan Üniversitesi için değil, tüm Türkiye ve dünyadaki akademik çevreler için de önemli bir adım olduğuna ve akademik dünyamıza yeni bir soluk getireceğine inanıyorum. Bizler Ardahan üniversitesi olarak, bilimsel faaliyetlerin en yüksek etkileşimli türleri olan çalıştay, kongre ve sempozyumlara büyük önem vermekteyiz. 2018 yılından bu yana düzenlediğimiz dördüncü uluslararası akademik buluşma olan “Uluslararası Mitoloji Sempozyumu”nun şu ana kadar Ardahan Üniversite’sinde gerçekleştirilen en geniş katılımlı etkinlik olduğunu belirtmekten de gurur duyuyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Dünyaca ünlü felsefecilerden Dr. Marguirette Johnson (Newcastle Üniversitesi-Avustralya), ve Dr. Panos Eliopolulos ( Ioannina Üniversitesi-Yunanistan) ve sanatçı Slobodan Dan Paich (Artship Foundation-Amerika) sunumlar gerçekleştirdiği sempozyumda, bugün Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden katılan akademisyenler; Yunan mitolojisi, Homeros, Platon ve semavi dinleri üzerine çeşitli söyleşiler gerçekleştirdi. Program, misafirler onuruna verilecek olan akşam yemeği ve âşıklar gösterisinin ardından sona erecek.