Türkçeyi Yabancılara Öğretmeye Yönelik Sertifika Programı Başladı

18 NİSAN 2019

ARÜSEM ( Ardahan Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) tarafından düzenlenen, “Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” 13 Nisan 2019 tarihinde başladı. ARÜSEM Binasında  düzenlenen ve beş hafta sürecek program kapsamında Türkçe öğretimi alanında hâlihazırda çalışmakta olan veya çalışmayı düşünen  eğitmenlerin, yabancılara Türkçeyi öğretme konusunda; konuşma,yazma,dinleme ve okuma ile ilgili etkili öğretme tekniklerine ilişkin dersler verilmektedir. Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Erdal Aydoğmuş’un koordinatörlüğünü yürüttüğü programın eğitmenliğini; Doç. Dr. Bahadır Gücüyeter, Dr. Öğr. Üyesi Erdal Aydoğmuş ile Öğr. Gör. Gülşen Kaya üstlendi. ARÜSEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arzu Kılıç, program sonunda sertifika almaya hak kazanan eğitmenlerin Türkçe öğretebilme yetkinliğine sahip olacaklarını ifade etti.