ARÜ’de “Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni” Gerçekleştirildi

11 NİSAN 2019

Üniversitemiz “Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni”, Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda dün gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci, İl Müftüsü Ramazan Pehlivan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Genel Sekreter Hadi Gergit, daire başkanları, yüksekokul müdürleri, idari personel, akademisyenler ve aileleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşması Rektörümüz tarafından yapıldı. Rektörümüz, davete icabetlerinden dolayı misafirlere teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “Kuruluşundan bu yana Üniversitemizde ilk kez akademik yükselme ve bilimsel teşvik ödülleri programı düzenliyoruz. Bu programı düzenlemekten dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz.  Değerli akademisyenlerimiz, çalışma arkadaşlarımız hak ederek, alın teri dökerek yeni bir unvan kazanmışlardır. Kendilerini yürekten kutluyorum. Ayrıca Üniversitemizin bilimsel ve akademik alanda gelişmesine katkı sağlayan ve bu manada bilimsel teşvik ödüllerine layık görülen çok kıymetli öğretim elemanlarımızı da ayrıca tebrik ediyorum. Şunu belirtmeliyim ki 10 yılı geride bırakan Ardahan Üniversitesi, önümüzdeki dönemde birçok yeniliğe ve bölgesel istihdama katkı sağlayacak projelere imza atacaktır” dedi. Rektörümüz, Üniversitemizin fiziki yapısı, akademik ve teknik kadrosu ile gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmesi planlanan projeleri içeren bir sunum yaparak konuşmasını sona erdirdi. Program, Üniversitemizde yeni unvan alan akademisyenlerimize Cübbe giydirilmesi ile devam etti. Rektörümüz, Üniversitemiz personeli ve il protokolü üyeleri tarafından akademik unvanları değişen öğretim elemanlarımıza cübbeleri giydirilerek, belgeleri takdim edildi. Ardından Bilimsel Teşvik Ödüllerini almaya hak kazanan akademisyenlerimize teşekkür belgeleri takdim edildi ve toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Program sonrası Rektör Biber, törene katılan akademisyenlerimiz onuruna Yenisey Konukevinde akşam yemeği verdi.