27.03.2019

“Kırgız Tiyatrosu” Anlatıldı

Üniversitemiz Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından, “Kırgız Tiyatrosu’nun Gelişim Süreci” konulu konferans düzenlendi. İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen konferansa; Üniversitemiz akademik-idari personeli ile öğrenciler katıldı. Dr. Öğr. Üyesi Chinara Sasykulova’nın konuşmacı olarak yer aldığı programda, I. Dünya Savaşı’ndan günümüze, Kırgız Tiyatrosu’nun gelişim süreci anlatıldı. Kırgız Tiyatrosu’nun lirik ve epik türlerin birleşiminden oluştuğunu dile getiren Sasykulova, tiyatrolarda kahramanlıkların yanı sıra sosyal hayatında her yönüyle işlendiğini belirtti. Program teşekkür belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.