“Burası Ardahan Burada İş Var”

22 MART 2019

Üniversitemiz öğrencilerinin kariyer planlarına yön vermek, işverenlerle buluşturarak istihdam olanağı sağlamak amacıyla Üniversitemiz, Ardahan Valiliği ile Ardahan İŞKUR Müdürlüğü tarafından, “I. Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi. Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Vali Yardımcısı Salih Kalkan, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, diğer protokol üyeleriyle, yerli üreticiler, işverenler, basın mensupları, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Fuaye alanımızda mal ve hizmet üreten 30’a yakın yerel firma stant açarak ürün ve hizmetlerini sergileme imkânı buldu.   Programın açılış konuşmasını Ardahan İŞKUR Müdürü Ahmet Sonkaya gerçekleştirdi. Sonkaya’nın ardından kürsüye Rektörümüz teşrif etti. Rektörümüz, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında şunları kaydetti: “ Bugün Ardahan için yeni bir dönemin başlangıcıdır. 10 yılını doldurmuş genç bir üniversite olarak böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için gurur vericidir. Bu etkinlikle birlikte öğrencilerimiz ile işverenlerimiz arasında bir köprü kurmak istiyoruz. Dünyanın hızla değiştiği günümüzde bu tür organizasyonlar vasıtasıyla çağı yakalamaya ve ufkumuzu genişletmeye gayret ediyoruz. Üniversite yönetimi olarak kariyerle ilgili olan her türlü faaliyeti destekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda ulusal firmalarında yer aldığı büyük çaplı kariyer ve fuar günleri düzenleyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ise konuşmasında Türkiye olarak çok genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğumuza vurgu yaparak, gençlerimizi bugüne değil gelecek yüzyıla hazırlamamız gerektiğini belirtti. Vali Mustafa Masatlı yaptığı konuşmasında değişim ve dönüşüm çağında uzmanlaşmanın ve inovasyonun önemine değinerek, gençlere hayata emin adımlarla başlamaları tavsiyesinde bulundu. Konuşmaların ardından sözü, “İnovasyonda Fark Yaratmak” başlıklı konusuyla, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Teknoloji ve Sanayi Bilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Elif Haykır Hobikoğlu aldı. Doç. Dr. Hobikoğlu yaratıcılığı;  yaratıcı düşünme, ilgi, eğitim, hayal gücü, zaman ve sabır olarak formüle ederek, yaratıcı düşünme için gerekli ortamın ve fırsatın sağlanmış olması gerektiğini belirtti. İnovasyonun özelliklerini; yayılmacı, refah düzeyini arttırıcı ve en etkin rekabet aracı olarak sıralayan Hobikoğlu, bireylerin yaşamlarını geliştirebilmek ve zenginleştirebilmek için yaratıcı çözümler üretmeleri gerektiğinin şart olduğunu ifade etti. Seminer sonrasında misafir konuşmacı Doç Dr. Hobikoğlu’na teşekkür belgesi ve yöresel hediyeler takdim edildi.