Dünya Kadınlar Günü Coşkuyla Kutlandı

8 MART 2019

8 Mart Dünya Kadınlar Günü; Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Kadın Girişimciler İcra Kurulu ve Türk Kızılayı’nın birlikte düzenlemiş oldukları bir dizi etkinlik eşliğinde coşkuyla kutlandı. Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe: Üniversitemiz Rektör Yardımcı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Genel Sekreter Hadi Gergit, İl Özel İdare Genel Sekreteri Anıl Aksel, Rektörümüzün eşi Selma Biber Hanımefendi ve çok sayıda misafir katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in eşi Selma Biber Hanımefendi gerçekleştirdi. Tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Biber, aile kavramının Müslüman Türk toplumunun temel yapı taşlarından biri olduğunu ifade etti. Kadının sesini, vicdanın ve merhametin sesi olarak niteleyen Selma Biber, toplumun refahı ve bütünlüğü için cinsiyet ayrımına göre değil kabiliyete göre ayrım yapılmasının şart olduğunu belirtti. Biber’in konuşmasının ardından sözü, programın moderatörlüğünü üstlenen Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Arzu Kılıç aldı. Kadının hayatın her alanında ilerlemesinin sosyal adaletin gereği olduğuna vurgu yapan Kılıç, “kadın toplum içinde söz sahibi ise o toplum medeni bir toplumdur” dedi. Konuşmaların ardından, Ardahan’da çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda çalışan girişimci kadınlardan oluşan bir gurup, kariyerleri ve karşılaştıkları zorlukları içeren bilgileri oturum eşliğinde soru-cevap şeklinde izleyicilerle paylaştılar. Programın ardından, Dünya Kadınlar Gününe ithafen hazırlanan ve Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinden çalışmalarından oluşan resim sergisi açılışı gerçekleştirildi. Serginin gezilmesinin ardından program sona erdi.