"100. Yılında Ardahan Kongreleri Sempozyumu" Kapanış Oturumu İle Sona Erdi

22 ŞUBAT 2019

“100. Yılında Ardahan Kongreleri Sempozyumu” kapanış oturumu ile sona erdi. 2 gün süren sempozyumda 11 oturum gerçekleşti. 10’u yurt dışından olmak üzere 50’ye yakın katılımcı sunumlar yaptı. Sempozyumun kapanış ve değerlendirme toplantısı, “Güneş doğudan doğar, mücadele doğudan başlar” sözünü kendine şiar edinen atalarımızın, milli mücadelenin tüm Anadolu’da yayılmasını sağlamak amacıyla I. ve II. Ardahan Kongrelerini (3-5 ve 7-9 Ocak 1919) düzenledikleri Kongre Binasında yapıldı. Kapanış ve değerlendirme toplantısına; Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, konuk bilim insanları ile akademik ve idari personel katıldı. Değerlendirme toplantısında,  sempozyumda sunulan tüm akademik bildirilerin, 4 ciltlik bir esere dönüştürülerek bilim dünyasının istifadesine sunulacağı kararı alındı. Toplantı sonrası misafirler onuruna yemek verildi. Yemeğin ardından, İstanbul Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mehtap Demir, ARÜ Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda bir konser verdi.