Üniversitemiz Öğrencilerinden “Eğitimsel Araç-Gereç Geliştirme” Sergisi

27 ARALIK 2018

Üniversitemiz Sağlık Meslek Yüksekokulu, Çocuk Gelişimi Bölümü birinci ve ikinci sınıflarında okuyan öğrencilerin tasarımlarından oluşan, “Eğitimsel Araç-Gereç Geliştirme”  sergisinin açılışı, Hoca Ahmet Yesevi Fuaye Alanı’nda bugün gerçekleştirildi. Sergiye; Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, akademik ve idari personel, Ardahan Kız Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı. Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin; eğitimsel araç-gereç geliştirme ve temel tasarım derslerinde yaptıkları çalışmalardan oluşan sergiyi gezen Rektörümüz, tasarımlar hakkında öğrencilerden ve Üniversitemiz akademisyenlerinden; Öğr. Gör. Betül Aşçı ile Öğr. Gör. Kemal Yazıcı’dan bilgi aldı. Öğr. Gör. Aşçı ile Öğr. Gör. Yazıcı, tasarımların oluşturulmasındaki asıl amacın, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan çocukların seviyelerine uygun araç-gereç geliştirmek ve bu sayede, onların psikomotor, bilişsel ve dil gelişime katkı sağlamak olduğunu belirtti. Rektörümüz, sergiye katılan akademisyen ve öğrencilerimizle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.