Türkiye’nin Gururu Ardahanlı Öğrenciler, Rektörümüzü Ziyaret Etti

26 ARALIK 2018

Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, 23 Şubat İlköğretim Okul Müdürü Gürbüz Yıldız ile Ardahan’da, Robotik Kodlama Atölyesi’nde tasarladıkları, “Robothan” projesiyle, İstanbul’da düzenlenen, “Robotik Kodlama Makex” yarışmasında Türkiye birincisi olan ve ardından Çin’de düzenlenen, “MakeX Robotik” yarışmasında, 350 takım arasından ilk 10’ a girerek büyük başarı elde eden, ortaokul öğrencilerini, Rektörlük makamında ağırladı. 23 Şubat Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Uslu ile TOKİ Mehmet Akif Ersoy Öğrencisi Hayriye Tuana Açıkgöz, 23 Şubat İlkokulu’nda kurulan “Kodla Üret Ardahan”, Robotik Kodlama Atölyesi’nde hayat bulan, “Robothan” projesi ile Türkiye’de ve dünyada gurur kaynağımız oldu. Rektörümüz, öğrencileri ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Ardahan’ımızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğiniz için sizleri ve öğretmenlerinizi bir kez daha yürekten tebrik ediyorum. Bu proje ile birlikte, yöremizin çocuklarının ne kadar zeki ve azimli olduğunu bir kez daha gördük. Batıda yer alan ve her türlü fiziki, sosyal imkânlara sahip, Türkiye’nin en gözde okullarını yarışmada geride bırakarak bir ilki başardınız. Ümit ediyorum ki, sizin bu olağan üstü başarınız, diğer öğrencilerimizi de motive eder ve yeni başarılara imza atmalarına vesile olur” diyerek sözlerini tamamladı. Ziyaret, Rektörümüzün kız öğrencilere hediye takdiminde bulunması ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.