Kazakistan’ın Bağımsızlık Günü Programı”  Düzenlendi

19 ARALIK 2018

Üniversitemiz İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi tarafından, Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 27. yıldönümü münasebetiyle etkinlik düzenlendi. İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Kırmızı Salon’da gerçekleşen programa, Üniversitemiz akademik-idari personeli ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program, "Kazakistan’ı Yakından Tanıyalım” isimli video gösterimi ile devam etti. Üniversitemiz akademisyenlerinden Prof. Dr. Ayabek Bayniyazov, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in, “Büyük Bozkırın Yedi Özelliği” başlıklı makalesini okuyarak, dinleyicilere bölgenin özelliklerine ilişkin bilgi verdi.  Kazakistan’ın yedi özelliğinin; ata binme kültürü, madencilik, “Hayvan Üslûbu” sanatı, “Altın Elbiseli Adam” heykeli, Büyük İpek Yolu, elma ve lalenin anavatanı ile Türk dünyasının medeniyet beşiği olması olarak sıraladı. Prof. Dr. Bayniyazov, Kazakistan’ın “Arşiv 2025” adlı projesi ile birlikte, Türk kültürünün; geçmişini, bugününü ve geleceğini araştırmayı hedeflediğini belirtti. Programda ayrıca şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Katılım belgelerinin takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.

.