Ortaokul Öğrencileri Sinemayla Buluştu

17 ARALIK 2018

Üniversitemiz Kızılay Gençlik Kulübü öğrencileri tarafından, “ Köyde Öğrenim Gören Çocuklar ile Sinemada Buluşuyoruz” isimli proje kapsamında ortaöğretim köy okullarının 7. ve 8. sınıflarından toplam 250 öğrenci için sinema gösterimi ve kültürel gezi etkinliği düzenlendi.  Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Üniversitemiz öğrencilerinin düzenlemiş olduğu etkinlik, hafta sonu gerçekleşti. Üniversitemiz tarafından tahsis edilen yolcu otobüsü ve kulüp üyesi öğrenciler eşliğinde, Kars’a götürülen çocuklar için ilk olarak şehir turu yapıldı. Şehir turunun ardından sinema salonuna giden ortaokul öğrencileri, ‘Bizim Köyün Şarkısı’ adlı sinema filmini izlediler. İlk kez sinema salonunda film izleyen öğrenciler, keyifli ve eğlenceli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Ardahan il ve ilçelerine bağlı köylerde okuyan öğrencilerin; sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Üniversitemiz tarafından bu tür etkinliklerin sıklıkla düzenleneceği bilgisi verildi.