Kış Söyleşileri Sıcak Bir Ortamda Gerçekleşti

29 KASIM 2018

Üniversitemiz akademisyenleri ile şehir bürokrasisini buluşturma, kaynaştırma maksadıyla ülkemizi ve şehrimizi ilgilendiren konuların ele alındığı, “ARÜ’de Kış Söyleşileri” programının ilki dün akşam, Kampüs Cami Şark Köşesi’nde gerçekleştirildi. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in ev sahipliğini yaptığı programa; Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Rektör Yardımcımız Şakir Aydoğan, Genel Sekreterimiz Hadi Gergit, kurum ve kuruluş temsilcileri ile akademisyenler katıldı. Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Kutay Üstün’ün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Doç. Dr. Elif Gazioğlu Terzi “ Türk Modernleşmenin Cinsiyeti: Modernleşme Sürecinde Kadınların Rolü” nü konu alan bir söyleşi gerçekleştirdi. Gazioğlu Terzi, Osmanlı toplum yapısında önemli değişiklikler yaşanmasına zemin hazırlayan Tanzimat Dönemi ile birlikte modernleşme süreci içerisinde Türk kadınının geçirdiği dönüşümü anlatarak, kamusal ve siyasal alanda kadının rolü ve imajına ilişkin bilgiler paylaştı. Rektör Biber, Türk toplum yapısının kendi iç dinamikleri ile birlikte batılılaşmaya gerek duymadan daha modern bir yapıya kavuşabileceğinin altını çizerek, özellikle son dönemde hayatın her alanında Türk kadınına “pozitif ayrımcılık” uygulandığı ve bunun mutluluk verici olduğunu belirtti.  Samimi bir ortamda, sohbet havasında gerçekleşen programın, farklı bir konu ve konuşmacı eşliğinde, 15 günde bir her Çarşamba günü aynı yer ve saatte yapılacağı bilgisi aktarıldı.