2018-2019 Akademik Yılı Oryantasyon Toplantısı Düzenlendi

16.10.2018

2018-2019 eğitim-öğretim yılında Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerimiz için oryantasyon toplantısı düzenlendi. Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya;  Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Genel Sekreter Hadi Gergit, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı. Üniversitemizin ve şehrimizin tanıtıldığı oryantasyon toplantısının açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan gerçekleştirdi. Yeni başlayan öğrencilerimizi tebrik eden Prof. Aydoğan, büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Aydoğan, “ Ardahan Üniversitesi’nin eğitim kalitesiyle, akademik kadrosuyla, kampüsüyle, batıdaki gelişmiş üniversitelerden hiçbir  farkı yoktur.  Üniversitemizin sizlere sunmuş olduğu bütün imkânlardan yararlanın. Bu kutlu eğitim yolculuğunda kendinize bir hedef belirleyin ve bu hedef doğrultusunda yılmadan, yorulmadan çalışın. Emeklerinizin karşılığını mutlaka alacaksınız. Ülkemizin doğal güzellikleriyle, sıcak kanlı halkıyla, huzurlu ortamıyla nadide bir şehri olan Ardahan’ımızı keşfedin. Üniversitemizde mutlu olmanızı temenni ediyor, yeni eğitim-öğretim yılında hepinize başarılar diliyorum” dedi.  Açılış konuşmasının ardından Genel Sekreterimiz Hadi Gergit Üniversitemiz hakkında genel bilgiler verdi. Ardahan Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana 7 bin mezun verdiğini belirten Gergit, yaklaşık 6 bin öğrencisi, bine yakın akademik ve idari personeli ile birlikte büyük bir kurum olduğunu ifade etti. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, önemli bir turizm havzası olan Ardahan’ın yaz ve kış aylarında her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlendiği ender şehirlerden biri olduğunu söyledi. Üniversite hayatının gerçek bilgiye ve tecrübeye ulaşmada önemli bir basamak olduğunu vurgulayan Başkan Köksoy, öğrencilerimize başarılar diledi. Toplantının ardından öğrencilerimize aşure ikramı yapıldı.