Üniversite Rektörümüz Rektörler Toplantısına Katıldı

14.08.2018

21 Ocak 2017 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan 12 Üniversite Rektörü, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde bir araya geldi. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in iştirak ettiği toplantıya; Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. İbrahim Zeybek, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ile birlikte misafir konuk; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Ak Parti İl Başkanı Avukat Abbas Aydın, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Önder Şimşek ile Prof. Dr. Faruk Kaya ve Rektör Danışmanı  Dr. İbrahim Özgül katıldı. Yılda iki kez yapılması kararlaştırılan ve geleneksel hale gelen toplantının ilki; Afrin Operasyonunu desteklemek amacıyla, 18-19 Şubat 2018 tarihinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde gerçekleştirilmişti. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde ikincisi düzenlenen toplantıda; üniversiteler arası işbirliği ve iletişimi geliştirmek, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmak, teknolojik ve bilimsel gelişmeler için gerekli alt yapıyı sağlamak, üniversitelerin bulunduğu bölgelere ilişkin özgün projeler üretmek üzere çeşitli konular hakkında konuşuldu. Sabah kahvaltısı ile başlayan program; basın bildirisi ve üniversite rektörleri değerlendirme toplantısı ile devam etti. Toplantıda ABD Başkanı Donald Trump’ın Ülkemizi hedef alan yaptırım kararlarına ilişkin bir “Ortak Kınama Mesajı” yayınlama kararı alındı. Toplantı; üniversite tarafından düzenlenen şehir gezisinin ardından sona erdi.