Üniversitemize Rekor Başvuru

09.08.2018

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı kapsamında, 09-11 Ağustos tarihleri arasında aday öğrenciler için yapılacak olan Özel Yetenek Sınavı bugün başladı. Spor Yöneticiliği Programı için 40, Spor Yöneticiliği İkinci Öğretim Programı için 40, Beden Eğitimi Öğretmenliği Programı için 40 olmak üzere toplam 120 kişilik kontenjana; 1671’i erkek, 629’i kız olmak üzere 2 bin 300 aday öğrenci başvurdu. Öğrencilerin kıyasıya yarıştığı ve 3 gün boyunca devam edecek olan yetenek sınavı, 8 farklı istasyondan oluşuyor. Bu test ile birlikte aday öğrencilerin çabukluk ile hareketlilik kabiliyetleri ölçülüyor. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Genel Sekreter Hadi Gergit ile birlikte sınavın yapıldığı spor salonunu ziyaret etti. Rektör Biber, öğrencilerle sohbet ederek, kendilerine sınavda başarılar diledi.