16.05.2018

Mimar  Celal Uygur’dan  Üniversitemize Örnek Proje

Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ile Ardahanlı hemşerimiz Yüksek Müh. Mimar Celal Uygur dün Yenisey Konukevi’nde bir araya geldi. Üniversitemiz yerleşkesi içinde yapımı planlanan ilkokul ve ortaokul inşaat projelerinin görüşüldüğü toplantıda, Rektörümüz Prof. Dr. Biber’e; Genel Sekreter Hadi Gergit ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Turgay Atilla eşlik etti. Mimar Uygur tarafından  ücret talep edilmeden hazırlanan mimari proje, Milli Eğitim Bakanlığı (M.E.B.) yönetmeliklerine uygun, geleneksel Türk Mimarisi ön planda tutularak hazırlandı. Toplam 10.000 metrekare kullanım alanıyla, Ardahan’da bir ilk olacak projede; eğitim, görsel sanatlar, müzik derslikleri ile birlikte kütüphane, çok amaçlı salonlar, oyun ve yaşam alanları yer alacak. Görüşmede, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, katkılarından ötürü Yüksek Müh. Mimar Uygur’a teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Biber, “ Başarılı işadamımız, Celal Uygur, ahde vefa örneği göstererek, projeyi hazırlarken Üniversitemizden hiçbir şekilde ücret talep etmedi. Projenin hayata geçirilmesi için, aynı vefayı bütün Ardahanlı iş adamlarımızdan ve hayırseverlerimizden de görmek istiyoruz. Kaliteli ve nitelikli eğitim her çocuğun hakkı ve bu hakkı onlara vermek için bu memleketin evlatları olarak elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız” şeklinde konuştu. Görüşme, Rektör Prof. Dr. Biber’in,  Yüksek Müh. Mimar Uygur’u makamında ağırlamasıyla sona erdi.