12.05.2018

Üniversitemiz Bahar Şenlikleri Devam Ediyor

Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen Bilim Kültür Sanat ve Spor Etkinliklerinin ikinci günü Üniversitemiz Uluslararası Öğrenciler Halk Oyunları Gösterisi, geleneksel olarak gerçekleştirilen 10.Yıl Bisiklet Yarışması, Tema Vakfı ile birlikte düzenlenen 10. Yıl Hatıra Ormanına Ağaç Dikimi ve Uçurtma Şenliği ile devam etti. Üniversitemiz öğrencilerinin oluşturduğu Old Band Müzik Grubu konseri ile vakit geçiren öğrenciler, yöresel oyunlar oynayarak eğlenme fırsatı buldular. Etkinlikler, Üniversitemiz ve Türk Ocakları Ardahan Şubesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen, “Urumçi’den Kaşgar’a Doğu Türkistan” adlı konferans eşliğinde devam etti. Gazi Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ekrem Arıkoğlu ve Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. İsmail Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta; Doğu Türkistan Cumhuriyeti’nde yaşayan Uygur Türklerinin siyasi, dini ve ekonomik anlamda yaşadığı sıkıntılar anlatıldı. Konferansta teşekkür konuşması yapan Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, “Bu coğrafya mazlumlar için her zaman umutların yeşerdiği topraklar olmuştur. Başarmanın sırrı geçmişimize sahip çıkarak, zorluklara göğüs germekten geçiyor. Bu bilinçle hareket eden Üniversitemiz geleceğe ışık tutacak, karanlığı aydınlığa çevirecek bireyler yetiştirmenin gayreti içindedir” şeklinde konuştu. Konferans, Rektör Prof. Dr. Biber’in konuklara plaket takdim etmesiyle son buldu. Müzik dinletisi ve ardından 10. Yıl Özel Ödül Töreni’yle şenlikler devam etti. Ödül Töreni’nde Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, ulusal ve yerel spor dallarında dereceye giren Üniversitemiz öğrencilerine hediye, organizasyonda görev alan, katkı sağlayan akademik-idari personel ile öğrencilere teşekkür belgesi takdiminde bulundu. Şenlikler akşam Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinin düzenlediği Bahar konseri ve Dilek Feneri Uçurma etkinliği ile sona erdi.