10.05.2018

Üniversitemiz Bahar Şenlikleri Coşkuyla Kutlanmaya Başlandı

Üniversitemiz tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, Bilim Kültür Sanat ve Spor Şenlikleri bugün görkemli kortej yürüyüşüyle başladı. Davul zurna eşliğinde başlayan yürüyüş, Ardahan Merkez Camii önünden başlayıp Ardahan Valiliği’ne kadar sürdü.  Kortej yürüyüşünde Üniversitemiz öğrencilerine: Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, üniversitemiz akademik ve idari personeli eşlik etti. Öğrenci topluluklarının katıldığı kortej yürüyüşünde renkli görüntüler ortaya çıktı. Şenliğin açış konuşmasını Valilik Binası önünde gerçekleştiren Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan halkı ve öğrencilerle birlikte iç içe olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, şenliklerin kaynaşma açısından önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Biber, “Ardahan ilimizin gelişmesi ve kalkınması için çok çalışıyoruz. Bu anlamda üniversite olarak öğrencilerimizi donanımlı birer birey olarak yetiştirmeye gayret ediyor, uzakları yakın etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ’in açış konuşmasının ardından Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi’nin iş gücünü arttırma ve bilim üretme anlamında büyük başarılar sağladığını ifade etti.  Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ise, üniversitenin şehirle bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Üniversitemiz halkoyunları ekibinin folklor ve Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin “Kafkas Arıları” dans gösterisinin ardından şenlikler, Rektör Prof. Dr. Biber ’in yerleşke içerisinde kurulan kamu kuruluşlarına bağlı stantları gezmesi ve Çini-Seramik Kursu Sergisi’nin açılışını gerçekleştirmesiyle devam etti. Türkmen Pilavı ikramıyla etkinlikler; tiyatro gösterimi, konser, yarışmalar ve müzik eşliğinde gün boyu sürdü.