09.05.2018

Ürolojik Problemler Konferansı Düzenlendi

“Çocuklarda Sık Görülen Ürolojik Problemler” adlı konferans İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda bugün Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Akademisyenlerinden Prof. Dr. Ümit Yener Tekdoğan tarafından gerçekleştirildi. Gerçekleşen konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Cengiz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından düzenlenen konferansta Prof. Dr. Tekdoğan, ülkemizde bebeklerde görülen ürolojik temelli hastalıkların, çoğu zaman ebeveynler tarafından göz ardı edildiğini belirterek, bu tür rahatsızlıkların basit cerrahi operasyonlar neticesinde düzeltilebileceğini ifade etti. Çocuklarda görülen Hipospadias ( İdrar Kanalı Bozukluğu) hastalığının en önemli risk faktörlerini; aşırı genç veya yaşlı annelerin, düşük doğum ağırlıklı bebeklerin veya ikiz (çoğul) bebeklerin oluşturduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tekdoğan, bu gibi durumlarda mutlaka uzman bir hekime danışılması gerektiğini belirtti. Konferans, katılımcılar tarafından sorulan sorular ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.