04.05.2018

Japon Ressamların Gözünden Ardahan

Hiroşima Devlet Üniversitesi’nden ‘‘Dünya Sanat Günü’’ etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz’e davet edilen Ressam Prof. Dr. Hirato Namba ve Eşi Ressam-Müzisyen Eiko Namba “Japon Ressamların Ardahan Üniversitesi Anıları” adlı kitap çalışmasını gerçekleştirdi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber’in katkıları ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sıdıka Arlı’nın editörlüğünde tamamlanan kitap Japonca, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç dilde yayınlandı. Kitabın Japoncadan İngilizceye çevirisini Hiroşima Üniversitesi akademisyenlerinden Kayo Funato yaparken İngilizceden Türkçeye çevirisini ise Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Doğan Saltaş tarafından gerçekleştirildi.