Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

18 Nisan 2018

Liseli Öğrenciler Üniversitemizde Buluştu

 

Üniversitemiz Tanıtım Günleri kapsamında Ardahan merkez ve ilçelerinde yer alan liselerin öğrencileri Üniversitemize ziyarette bulundular. Üniversitemiz Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda dün gerçekleşen tanıtım programına Ardahan Vali Vekili Salih Kalkan, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Fikret Çerkezoğlu, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Çerkezoğlu, ‘‘Üniversite Tanıtım Günleri’’ ile öğrencilerin üniversitelere geçiş sürecinde kariyer planlamalarını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebileceklerini belirtti. Programın gerçekleşmesinde sağladıkları katkılardan dolayı Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ve Üniversite yönetimimize teşekkürlerini ileten Çerkezoğlu konuşmasını sonlandırarak kürsüyü Rektör Prof. Dr. Biber’e devretti.

Rektör Prof. Dr. Biber: ‘‘Seçiminiz ne olursa olsun bu kapı siz değerli öğrencilerimize sonuna kadar her zaman açık.’’

Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber gerçekleştirdiği konuşmada geleceğin üniversiteli gençleri lise öğrencilerini Üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Üniversite Tanıtım Günleri’nin ilk aşamasında Ardahan merkez ve ilçelerindeki liselere ziyaretler gerçekleştirerek Üniversitemiz hakkında bilgiler verdiklerini ifade eden Rektörümüz,  lise öğrencilerinin fikir ve düşüncelerini aldıklarını ifade etti. Ardahan Üniversitesi olarak üniversiteye ulaşamayanların ayağına üniversite götürdüklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Biber, konuşmasında Üniversite olarak yeni bir üniversite olduklarını ancak; bilinçli, sağlam, eğitim kalitesine önem veren bir yapıya sahip olduklarını vurguladı. Öğrencilere, kariyer planlamalarını ve üniversite tercihlerini yaparken Ardahan Üniversitesi’ni iyi tanıyarak karar vermeleri gerektiğini belirten Üniversite Rektörümüz, öğrencilere seslenerek şehrin, öğrencilerimizin elinde büyüyeceğini ifade etti. Kariyer planlamalarında öğrencilere başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Biber: ‘‘Seçiminiz ne olursa olsun Üniversitemizi tercih etmeniz şart değil. Bu kapı siz değerli öğrencilerimize sonuna kadar, her zaman açık. Bütün hocalarımız emrinizde, hizmetinizde. İstediğiniz zaman Üniversitemizi ziyaret edebilir ve bizden destek alabilirsiniz.’’ Şeklinde konuşarak programın gerçekleşmesinde katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teşekkürlerini iletti.

Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in ardından kürsüye çıkan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, geleceğin teminatı öğrencilerimiz için hazırlanan Üniversite Tanıtım Günleri programının gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak kariyer planlamalarında tercihlerini yaparken Üniversitemizi değerlendirmelerini dile getirdi.  Ardahan Belediye Başkanı Köksoy’un ardından kürsüye çıkan Üniversitemiz akademisyenleri Üniversitemiz bölümleri hakkında öğrencilere bilgilendirmelerde bulunarak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Program Üniversitemiz Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Kafkas ekibi dans gösteri ve yemek ikramıyla sona erdi.