30 Mart 2018

Âşıklardan Tarih Dersi

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Tarih Topluluğu Kulübü “Sözlü Tarihin Yaşayan Kaynakları: Âşıklar” adlı programı Üniversitemiz Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirdi. Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencilerimizin katıldığı programın açış konuşmasını ARÜ Tarih Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Suat Vural gerçekleştirdi. Vural, konuşmasında aşk, âşıklık ve sözlü tarihin kuşaktan kuşağa âşıklar vasıtası ile aktarılmasının önemine değinerek âşıklık geleneğinin kültürümüzdeki yeri hakkında bilgiler verdi. Açış konuşmasının ardından Âşık Mehmet Oktay, Âşık Ercan Şimşekoğlu, Âşık Faruk Erdoğan ve Âşık Gökmen Dursun âşıklık geleneğine dair eserler seslendirerek divan, koçaklama, tecnis, güzelleme, tarifleme ve atışma örnekleri seslendirdiler. Program Tarih Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Suat Vural’ın programa katılan âşıklara teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.