Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

26 Mart 2018

Afrin Şehitleri Şiirlerle Anıldı

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Yenisey Fikir Sanat ve Gösteri Kulübü, ‘‘Âsım’ın Nesli Afrin’de’’ adlı şiir dinletisini Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Konferans Salonu’nda bugün gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen programa Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Belediye Başkan Vekili Uğur Dede, Ardahan İl Müftüsü Şaban Kondi, Üniversitemiz akademik- idari personeli ve öğrencilerimiz katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, şehitlik ve şahadet kavramlarının Kur’an-ı Kerim’i anlayarak okuduğumuzda daha iyi anlaşılacağını belirterek ancak bu şekilde Çanakkale ve Afrin ruhunu doğru anlayabileceğimizi kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Biber: ‘‘Gençler, Geleceğimiz Umudumuz’’

Konuşmasına devam eden Rektör Prof. Dr. Biber, Kahraman Ordumuzun Afrin’deki başarısına değinerek şöyle devam etti: ‘‘Sivil kaybı olmadan bir savaş nasıl yapılır? Bakın, bunun örneklerini kendi kitabımızdan biliyoruz. Size el kaldırmayanlara el kaldırmayın. Hanımlara el kaldırmayın. Çocuklara el kaldırmayın. Ekinleri yakmayın. Ziraata dokunmayın. Bunlar bizim imâni ilkelerimiz. Bu toplum bin yılın tecrübesini yaşıyor. Çıkış noktamız çok doğru. Eğer biz buradan başlarsak yine insanlığa umut olmaya adayız demektir. Elhamdülillah bu süreci bu millet başlattı. Birlik, bütünlük ve kardeşlik içerisinde al bayrağın gölgesi altında hep birlikte yaşamaya başladık. Bunu çok sevinerek, huzurla, mutlulukla söyleyebiliyoruz.’’

Gençlere seslenen Rektör Prof. Dr. Biber, gençlerin geleceğimiz olduğunu vurgulayarak geleceğimizin onların kendilerini ne kadar iyi geliştirebileceklerine bağlı olduğunu ifade etti. Üniversite Rektörümüzün konuşmasını sonlandırmasının ardından Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinin okuduğu şehitlik temalı şiirler konferans salonunda duygusal anlar yaşattı. Programda Afrin’de şehit olan Mehmetçik’lerimizin adları okundu ve dev Türk bayrağı açıldı. Yoğun ilgi gören şiir dinletisi Ardahan Belediye Başkan Vekili Uğur Dede’nin programın düzenlenmesinde emeği geçen Üniversitemiz akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Ali Yıldırım’a teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.