Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

12 Mart 2018

Üniversitemiz Danışma Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Üniversitemiz Danışma Kurulu, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez’in Başkanlığında ilk toplantısını Üniversitemiz Senato Salonu’nda bugün gerçekleştirdi. Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in açış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıya: Ardahan Belediyesi Başkanı Faruk Köksoy, Doğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi (DAP) Başkanı Adnan Demir, Ardahan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Anıl Aksel, SERKA (Serhat Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu, Danışma Kurulu Üyeleri ile basın temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Biber, Danışma Kurulu Üyeleri’ne katılımlarından dolayı teşekkürlerini ileterek, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından 2547 sayılı kanunun 44. maddesi gereğince oluşturulması istenen Danışma Kurulu’nun amacının; üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet çalışmalarının sürdürülebilir ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için önerilerde bulunmak, üniversitelerin gelişimine katkı sağlamak, üniversitelerin kendisini çevreleyen kamu ve özel kesimlerle sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere diğer paydaşlar ile bağlarının güçlendirilmesine yardımcı olmak amacıyla oluşturulan ve tavsiye niteliğinde kararlar alan bir kurul olduğunu vurguladı. Konuşmasına devam eden Rektör Prof. Dr. Biber, Danışma Kurulu’nun oluşturulması, yönetimi, görevleri, çalışma usulü hakkında bilgiler verdi.  

 

Rektör Prof. Dr. Biber: ‘‘İlin üst düzeyde Üniversitemizden bilgi sahibi olması adına İl Valisi başkanlığında, İl Milletvekillerinin, İl ve İlçe Belediye Başkanlığı’nın içinde olacağı formatı tercih ettik.’’

 Konuşmasına devam eden Rektörümüz, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen taslağa alternatif olarak İlin üst düzeyde Üniversitemizden bilgi sahibi olması adına Rektör başkanlığındaki format yerine İl Valisi başkanlığında, İl Milletvekilleri ile İl ve İlçe Belediye Başkanlarının içinde yer alacağı formatı tercih ettiklerini belirtti. Yılda en az iki kez toplanacak Danışma Kurulu’nun görevlerine dikkat çeken Rektör Biber, Danışma Kurulu ile Üniversite’nin iş dünyası ve paydaşlarıyla işbirliğinin güçleneceği, eğitim-öğretim faaliyetlerinin staj ve danışmanlık yöntemleriyle zenginleşeceği, araştırma-geliştirme faaliyetlerinin piyasa dinamiklerine uygun yapılabilmesi için doğru yönlendirmelerde bulunulacağı, Üniversitenin marka değerinin yükselmesini ve tanınırlığının artmasının sağlanacağı ve bölgeye özgün ürünlerin tanıtım ve markalaşmasına yönelik Üniversite nezdinde projeler gerçekleştirileceğini kaydetti. Konuşmasına devam eden Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Danışma Kurulu ile ilgili gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından Üniversitemiz hakkında genel bilgilerin yer aldığı ve Ocak 2017- Ocak 2018 döneminde gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan projeleri sunumla kurul üyelerine anlattı.

 

 

 

Vali Bilmez: ‘‘ Toplantılar Devam Etmeli’’

Rektör Biber’in sunumunun ardından söz alan Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Üniversite’nin sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla gerçekleştirdiği işbirliğinden dolayı Rektörümüze teşekkürlerini ileterek, Üniversitemizin kuruluşunun üzerinden yakın bir süre geçmesine rağmen kısa süre içerisinde ciddi başarılar kaydedildiğini ifade etti. Konuşmasına devam eden Vali Bilmez, Üniversite’nin şehrin sosyal ve ekonomik yapısına katkı sunduğunu belirterek, şehir merkezinde kurulan Sürekli Eğitim Merkezi’nin Üniversite ve şehir arasında bir köprü olacağını kaydetti. Üniversitelerin şehir halkıyla diyalog halinde olmasının önemine değinen Vali Bilmez, Üniversiteye ve diyaloğa ihtiyaç olduğunu vurgulayarak oluşturulan Danışma Kurulu’nun Üniversite’nin gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği çalışmalar hakkında halkın bilgilendirilmesinin gerekli olduğunun altını çizdi. Toplantılar sayesinden insanların doğru bilgiyi edineceğini belirten Bilmez, toplantıların devam etmesi gerektiğini ifade etti. Vali Bilmez’in ardından söz alan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Danışma Kurulu’nun oluşturulmasından dolayı memnuniyetini ifade ederek, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nin şehir merkezinde yer alan Aziziye Kışlası’na konumlandırılması beklentisinde olduklarını belirtti. Ayrıca yörenin önemli ürünlerinden balın, Ardahan için önemine değinen Başkan Köksoy, Üniversitemizin bal üzerine yapacağı çalışmaları ve laboratuvar projelerini desteklediğini ifade etti. Konuşmaların ardından Kurul Üyeleri birçok konu üzerinde istişarelerde bulundu. Toplantının sonunda Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Üniversite Rektörümüze şehre sağladığı sosyal ve kültürel katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdiminde bulundu. Danışma Kurulu toplantısının ardından Kurul Üyelerine Üniversitemiz Yenisey Konukevi’nde öğlen yemeği ikramında bulunuldu. Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber tarafından 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Aile Hekimi Doktor Merve Dikmen’e çiçek takdim edildi.