08 Aralık 2017

Bakan Fakıbaba, ‘‘Kudüs Davasının Sonuna Kadar Takipçisi Olacağız’’

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Ardahan programı kapsamında bir takım toplantılara katılmak üzere ilimize bugün ziyaret gerçekleştirdi. Program kapsamında Üniversitemize de ziyarette bulunan Sayın Bakanımızı, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, protokol üyeleri, partililer ve vatandaşlar karşıladı. Cuma namazını Üniversitemiz Hoca Ahmet Yesevi Camisi’nde eda eden Bakan Fakıbaba, Üniversitemiz Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda açıklamalarda bulunarak, ABD’nin (Amerika Birleşik Devletleri) İslam âlemi için büyük bir öneme sahip olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Fakıbaba gerçekleştirdiği konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını belirterek durumun bölgedeki sorunları derinleştireceğini ifade etti. Konuşmasına devam eden Fakıbaba, ‘‘Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek, Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaktır.’’ şeklinde konuştu. Bakan Fakıbaba, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya konulan güçlü tepkinin sonuna kadar arkasında olacaklarını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sonlandırdı ‘‘ABD ‘nin bu kararı dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür.Bu hadise Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliğine karşı uzun zamandır dile getirdiği, dünya beşten büyüktür itirazını teyit etmiştir. İslam’ın kabine saplanmaya çalışan bu hançere, ancak tüm Müslümanlar iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlığı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız.’’ dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Üniversitemiz Yenisey Konukevi’nde onuruna verilen yemeğin ardından programı kapsamında ziyaretlerde bulunmak üzere Üniversitemizden ayrıldı.