Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

27 Ekim 2017

Rektör Prof. Dr. Biber : ‘‘Hayatınızın Adını ve Hedefinizi Şimdiden Koymalısınız.’’

 

Üniversitemiz koordinatörlüğünde, Ardahan Belediyesi, Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü, Ardahan İl Sağlık Müdürlüğü ve Ardahan İl Göç İdaresi’nin katkılarıyla Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda dün 2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi Öğrenci Oryantasyon Programı gerçekleştirildi. Programa, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Üniversite Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan, Üniversite Genel Sekreteri Hadi Gergit, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz, Üniversitemize atandığı günden itibaren Ardahan’da sekizinci ayını tamamladığını belirterek bu süre zarfının hayatının; en mutlu,  huzurlu ve en çok çalıştığı dönemi olduğunu kaydederek: ‘‘ Çok güzel bir üniversiteye geldik. Yeni bir üniversiteyiz. Önümüzdeki yıl Üniversitemizin onuncu yıl programıyla birlikte olacağız. Bir üniversite için sekiz ya da on yıllık bir süre çok uzun bir süre değil. Üniversitemiz, annesinden yeni doğmuş bir çocuk gibi. Bu çocuğu ne kadar sağlıklı büyütmeye çalışırsak, her yönüyle iyi yetiştirebilir ve rayına oturtabilirsek, sonraki süreçleri daha sağlıklı, doğru ve ileriye dönük büyüyen bir yapı oluşur.’’ Şeklinde konuştu.

Kurumların doğru ve sağlıklı büyümesinin önemine değinen Üniversite Rektörümüz, üniversiteyi obez yapmadan, güçlü, atılgan ve çevik bir şekilde icra etmenin gerekliliğini belirterek: ‘‘Bizim derdimiz; sizin ufkunuz. Bütün uğraşımız, gecemiz, gündüzümüz sizsiniz. Sizin iyi yetişmeniz, şahsiyetli, onurlu, dik duruşlu, çevresini tanıyan, ufku olan birer genç olarak yetişmenizdir. Bizim gayemiz sadece kendi problemini çözen değil; çevresine de yardımcı olabilecek bir insan oluşturmaktır. Maddi imkânların da sunulması gayreti içerisindeyiz. Biz hep birlikte büyüyoruz. Birlikte gelişiyoruz. Siz de, bu büyümeye tanıklık edeceksiniz. Şimdiden iyi yetişmelisiniz. Biz, artık bu yolun sonuna doğru geliyoruz. Hayatınızın adını, hedefini şimdiden koymalısınız. Aklınızdaki tereddüttü kaldırmalısınız. Sadece okuduğunuz bölümle değil etrafınızdaki ilgili ve alakadar konuları da öğrenmelisiniz ve onlardan gıdalanmalısınız. Ardahan Üniversitesi’nin konumu çok önemli. Bu coğrafyanın ortak dili Rusça, Üniversitemizde güçlü bir Rus Dili ve Edebiyatı bölümü var. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü gelecekte açacağız. Çince bilen kişinin istihdamı hazır. Branşınızla ilgili master veya doktora yapmayı hedefleyin. Ve bunu yurt dışında yapmayı hedefleyin. Farklı olmak sizi ortaya çıkarır. Sizin şuanki tek göreviniz öğrencilik. işinizi aksatan bir şey varsa yetkilisine, ilgilisine ulaştırın. Ulaştıramadığınızda bize ulaştırın. Problem çözmek dururken, insanlığa iş yaratmak, faydalı olmak dururken niye kabuğumuza çekilelim? Bu Üniversiteye geldiğiniz için sizi tebrik ediyor ve kucaklıyorum.’’ Şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber’in ardından kürsüye çıkan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan’ın tarihi ve kültürel özellikleri hakkında bilgiler vererek belediye olarak Ardahan’da gerçekleştirdikleri çalışmaları ve projeleri anlattı. Başkan Köksoy’un ardından Üniversitemiz idari birimlerinden: Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Havva Vanlı, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Evrin Yıldız,  Kütüphane ve Dökümantasyon Şube Müdürü Nurcan Günal Torun, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli Abdulkadir Ertaş ve Ardahan İl Sağlık Müdürü Yardımcısı  Dr. İsak Askeroğlu kendi alanlarıyla ilgili konuklara birer sunum gerçekleştirdi. Programda Üniversitemiz fakültelerine birincilikle yerleşen öğrencilere, Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Üniversite Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şakir Aydoğan tarafından başarı belgesi sunularak program sonlandırıldı.