Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

18 Ekim 2017

Şairler Ve Âşıklar Üniversitemizde Buluşacak

Ardahan Valiliği ve Ardahan Belediyesi’nin katkılarıyla Üniversitemizin koordinatörlüğünde ‘‘Kafkaslardan Anadolu’ya Şiir, Şair ve Âşık Günleri-1’’ adlı program, Üniversitemiz İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda, 20-21 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

20 Ekim 2017 günü saat 09:30’da Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in açış konuşmasıyla başlayacak program, İBEF. fuaye alanında gerçekleşecek resim sergisinin gezilmesinin ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber ve Yasin Mortaş’ın fotoğraflarından oluşan  ‘‘ Fotoğraflarla Anadolu Sevgisi’’ ve Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Çevik’in ‘‘Denize Düşen Renkler’’ adlı fotoğraf slayt gösterimiyle devam edecek. Programın ilk günü 14:00’da Türkiye Yazarlar Birliği Başkan’ı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın yöneticiliğinde, akademisyen ve şairlerin konuşmacı olarak katılacağı  ‘‘Aşk ve Şiir’’ adlı panelle son bulacak.

21 Ekim 2017 günü saat 10:00’da başlayacak programın ikinci gününde, şair ve yazarlar İBEF. fuaye alanında kitaplarını imzalayarak katılımcılarla buluşmalarının ardından, saat 13.30-18:00 saatleri arasında Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda şiir dinletisi gerçekleştirilecek. Şiir dinletisi kapanış konuşmasından sonra 19:00’da Aşıklar programına başlanılarak âşıkların ziyaretçilere yöresel âşık türkülerini seslendirmesinin ardından program son bulacak.