Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

22 MART 2017 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ AĞITLAR İLE ANILDI

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Müziği Temel Bilimler Bölümü tarafından hazırlanan program ile Çanakkale Şehitleri anıldı. 20 Mart 2017 pazartesi günü Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan il protokolü ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Programın açış konuşması ARÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber tarafından yapıldı. Çanakkale ruhunun önemine dikkat çeken Prof. Dr. Biber sözlerine şöyle devam etti: “Üniversite olarak kendi tarihimizi özellikle gençlerimize aktarırken  hamasetin ötesinde farklı bir yöntemle bir tarih şuuru oluşturmamız gerekiyor. Bu tarih şuurunu oluştururken, zeminin tamamen akademik ve doğru bir tarih olması gerekiyor. Aksi halde en küçük engellerde tökezleyebiliriz. Yine Akif’in ifadesiyle üniversite olarak bu topraklara sahip çıkacak, bu ülkeye sahip çıkacak, bu millete öncülük edecek ‘Asım’ın Nesilleri’ni oluşturmamız gerekiyor.” dedi. 

Programın bir diğer açış konuşması Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy tarafından yapıldı. Çanakkale Savaşı’nın önemine dikkat çeken Köksoy, o gün bir milletin küllerinden tekrar doğduğunu ifade etti.

Programda konuşan Ardahan Valisi İbrahim Özefe, “Çanakkale, bu milletin imanının, şecaatinin, kahramanlığının, asaletinin ve değerlerinin müşahhaslaştığı yerdir.  Kahraman ecdadın tarihe kazıdığı bu destan, değerleri ile insanlık medeniyetine en büyük katkıyı sunan ve dünya döndükçe var olacak olan bu millete ilham kaynağı, ışık olacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından program Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Müziği Temel Bilimler Bölümü akademisyenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan konser ile devam etti.