Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Haberler

14 ŞUBAT 2017 

ARÜ, AB İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NIN OPERASYON TEKLİF ÇAĞRISI’NA YANIT VERDİ

YENİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VE

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ANLATILDI

İmam Hatip Okulları Platformu Ardahan İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi isimli programa Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu katıldı.

Ardahan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde düzenlenen programa Ardahan Valisi İbrahim Özefe, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber ile çok sayıda vatandaş katıldı. Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu konuşmasına,  "Biz istiyoruz ki, Türkiye’nin elde etmiş olduğu tecrübeyi kurumsallaştırarak sistematik hale getirelim. Kişiye bağlı değil, bir gruba bağlı değil, bir partiye bağlı değil, bir sisteme bağlı olarak geleceğe taşıyalım." şeklinde başladı. 

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu, 16 Nisan’da yapılacak referandumun Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Bizim bir derdimiz var. Biz kendi kaderiyle sınırlı bir kaderi taşımayalım. Geleceğin, büyük bir topluluğun kaderini de şu dönemde, 16 Nisan’da Cenabı Mevla avuçlarımızın ortasına koydu. Yani gelecekte ne olacak? Türkiye çok önemli bir tecrübe yaşadı. O tecrübede AK Parti iktidarları döneminde tek parti ile hükumetlerde ne olacağının tecrübesini yaşadı. 28 Şubat’ı anlatmakta güçlük çekiyoruz. 80 darbesini, 70 muhtırasını, 60 darbesini anlatmakta güçlük çekiyoruz. Güçlük çektiğimiz birçok şey var. Ama bir şeyi yaşadı bu gençler, 15 Temmuz’u yaşadı bu gençler. 15 Temmuz’da güçlü iktidar olduğu takdirde bu ülkeye ihanet edenlerin istemiş oldukları sonuçları bir daha olamayacağına bu yavrularımız şahit oldular. Yürekleriyle şahit oldular, canlarıyla şahit oldular." dedi.

Programın ardından ARÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Biber’in davetlisi olarak Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu ve beraberindekiler akşam yemeği için ARÜ Yenisey Konukevine geçtiler.