ARÜ'den Duyurular

TÜBİTAK-4007 Bilim Şenlikleri Projesinde Görev Almak İsteyen Akademisyenlerin Dikkatine!

Duyuru Tarihi : 22 Ocak 2024

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi hocalarından Doç Dr. Nusret Taş’ın koordinatörlüğünde Üniversitemiz adına TÜBİTAK-4007 BİLİM ŞENLİKLERİ projesine başvuru yapılması planlanmaktadır. Proje ile ilgili özet bilgiler aşağıda yer almaktadır:

1.            Proje uygulamasının, 2024 Haziran’ının ilk haftasında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

2.            Proje uygulaması, en az 3 gün sürecektir (9.00-17.00).

3.            Proje kapsamında en az 20 atölye kurulacaktır.

4.            Bu atölyelerin her birinde bir eğitmen/atölye lideri olacaktır.

5.            Atölye liderleri atölyelerine gelecek katılımcılar/ziyaretçiler için hazırladıkları etkinlikleri anlatacak/açıklayacak/uygulamalı olarak gösterecek veya yaptıracaklar.

6.            Her bir etkinlik, ortalama 10-15 dakika olarak planlanacaktır.

7.            Etkinlikler, bilimsel olmakla birlikte kolay anlaşılır ve ilgi çekecek nitelikte olacaktır.

8.            Etkinlikler için gerekli olan malzemeler proje kapsamında alınacaktır.

9.            Projede görev alan atölye liderlerine hem ücret hem de katılım belgesi verilecektir.

10.          Proje, başta eğitimciler ve öğrenciler olmak üzere tüm halka açık olacaktır.

11.          Atölyeleri gezecek katılımcı sayısı en az 5.000 kişi olacaktır.

12.          Proje kapsamında atölye açmak isteyen akademisyenler, önce https://tubitak.gov.tr Sitesinde yer alan çağrı metnini incelemelidir.  Çağrı metni için Tıklayınız.

13.          Proje kapsamında atölye açmak isteyen akademisyenler, en geç 28 Ocak 2024 Pazar gününe kadar proje koordinatörüne açacağı atölye ile ilgili gerekli bilgileri ulaştıracaktır.

14.          Detaylı bilgi için proje koordinatörü Doç. Dr. Nusret Taş ile irtibat kurulabilir: 0555 895 43 91. nusrettas