ARÜ'den Duyurular

Öğretim Elemanları İçin Uzaktan Eğitim Sistemi Sıkça Sorulan Sorular

Duyuru Tarihi : 23 Mart 2020

1- Derslerimi nerede hazırlayacağım ?

Derslerinizi bilgisayar ortamında istediğiniz herhangi bir yerde hazırlayarak üretmiş olduğunuz içeriği internet noktası olan her yerden sisteme yükleyebilirsiniz.

2- Ders hazırlarken herhangi bir programa ihtiyacım var mı?

Derslerinizin video anlatım kayıtlarınız için UBYS sistemi üzerinden herhangi bir internet tarayıcı kullanarak ulaşabileceğiniz “Canlı Ders” ekle butonu üzerinden yapabilirsiniz. Bunun dışında öğretim üyeleri diğer video çekim araçları kullanarak çektikleri video ders içeriklerini ilgili haftanın “kaynak ekle” butonuna tıklayarak yükleyebilirler.

3- Video ve ses kaydı dışında başka hangi ders materyallerini yükleyebilirim?

Video ve ses materyalleri dışında powerpoint sunumlar, okuma parçaları, ödevler, url linkler ve tartışma forumları yükleyebilirsiniz.

4- Ders içeriklerinin yükleme boyutlarında bir sınırlama var mı?

Yüklediğiniz ders içeriklerinin boyutu 100 MB’ı aşmamalı.

5- Ders içeriği hazırlarken video kaydı yapmak zorunlu mu?

Ders kaydı yaparken video ders içeriği zorunlu değildir; ancak mutlaka bir anlatıcının sesine ihtiyaç duyulmaktadır.

6- Öğrenci yoklamaları nasıl yapılmaktadır?

Öğrencilerin sisteme yüklenmiş olan içerikleri indirip indirmedikleri ve “canlı ders” üzerinden üretilen ders anlatımlarını ne kadar takip ettiklerinin bilgisi tutulmaktadır.

7- İnternet üzerinde karşılıklı etkileşimin zorunlu olduğu derslerde öğrenciler ile eşzamanlı ders işleyebilir miyim?

Sistem eşzamanlı (senkron) derslere müsaade etmekle birlikte internet alt yapısı üzerinde büyük bir baskı oluşturmaması için aşağıda belirtilen hususa uyulması gerekmektedir.

“Haftada 2 saat olan ders için toplam 20 dakika, 3 saatlik ders için 30 dakika, 4 saatlik ders için de iki adet 20 şer dakikalık sunumlar şeklinde hazırlanmalıdır. Özet sunum; ders saatinde online canlı (senkron) sunum olabileceği gibi video kaydı, power point sunumu veya metin dosyası şeklinde de olabilecektir”.

8- Video ve/veya ses kayıtlarının süreleri ne kadar olmalıdır?

45 dakika örgün ders 15 dakika online ders anlatımına tekabül etmektedir.

9- İstanbul, Atatürk ve Anadolu Üniversiteleri açıköğretim fakültelerinin ders içeriklerini nasıl kullanabilirim?

Söz konusu fakültelerin ilgili ders içeriklerini indirip kendi dersinizin ilgili haftasına yükleyebilirsiniz. Bunun dışında öğrencilerinizi onların sistemine kayıt ettirmeniz mümkün değildir.

10- Ders içeriklerimi ne zaman yükleyebilirim?

Ders içeriklerini en geç dersinizin ders saatine kadar yüklemeniz gerekmektedir.

11- Uygulamalı dersleri ve sınavları nasıl yapacağız?

Uygulamalı dersler ve sınavlar ile ilgili duyurular daha sonra yapılacaktır.