Ardahan Üniversitesi
ARÜ'den Duyurular

Cabells Journal Blacklist-Whitelist Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır

Duyuru Tarihi : 16 Mart 2020

Cabells Journal Blacklist-Whitelist Veritabanı 27 Mart tarihine kadar deneme erişimine açılmıştır. Aşağıdaki erişim adresini kullanabilirsiniz.

1. Journal Blacklist: Hızla artan predatory – yağmacı dergiler araştırmacıların kaliteli bilimsel dergilere erişimini ve oralarda yayın yapmalarını zorlaştırmaktadır. Journal Blacklist yağmacı, aldatıcı ve sahte dergilerin taranabilir tek veritabanıdır. Uzmanlar 70’ten fazla göstergeye göre olası istismarcı ve yalancı uygulamaları belirler ve analiz ederler. Her bir kayıt, derginin gerçek bilgilerini ve değerlendirmede ortaya çıkan her bir hatalı davranışı ayrıntılı olarak rapor eder. 13.000’den fazla her konuda dergi listelenmektedir.

2. Journal Whitelist: Doğrulanmış ve saygın akademik dergiler hakkında kritik bilgiler içeren, taranabilir bir veritabanıdır. 18 disiplinde 11.000’den fazla akademik derginin verilerini içerir. Bu ürün akademi için dergiler hakkında bir merkez ve dergi kalitesi için bir standart olarak hizmet eder. Konu kapsamı: Business, Education, Psychology & Psychiatry, Computer Science, Health & Nursing, Math & Science.

Erişim adresi: www.cabells.com

Yardımcı doküman sayfaları: https://blog.cabells.com/resources/