ARÜ'den Duyurular

’’Engel Farkındalığı, Engelli Öğrencilere Materyal Hazırlama’’ Eğitimi

Duyuru Tarihi : 10 Ekim 2019

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi tarafından 23-26 Eylül 2019 tarihinde 2019-2020 Eğitim –Öğretim yıllarında kayıt yaptıracak olan ve halihazırda üniversitemizde eğitim gören engelli öğrencilerimizin diğer akranlarıyla aynı olanaklara sahip olarak eğitim alabilmeleri ders materyallerine sorunsuz erişebilmeleri için Akademik Personele “Engel Farkındalığı, Engelli Öğrencilere Materyal Hazırlama “konularında eğitim verilmiştir. Eğitim için Türkiye Bilişim platformu sorumlusu Uzman Psikolojik Danışman İbrahim ELİBAL, Eğitimde Görme Engelliler Derneği Erzurum il Sorumlusu Mücahit İbrahim ÖZTÜRK ilimize gelerek destek vermişlerdir. Eğitimlerimiz Posof Meslek Yüksekokulu, Göle Nihat Delibalta Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokullar, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, İnsani Bilimler Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesinde interaktif ve soru cevap şeklinde gerçekleştirilmiştir. Rektörümüz sayın Prof. Dr. Mehmet Biber’in binalara erişilebilirlik, ders materyallerine erişilebilirlik konusunda gösterdiği çabalar sonucunda her geçen yıl üniversitemiz de engelli öğrenci sayısı artmaktadır. Akademisyenlerimizin doğru bilgilenmeleri öğrencilerimizin pozitif ayrımcılıkla karşı karşıya kalmalarını daha kaliteli hizmet almalarını sağlayacaktır.